Автор: Сиймур Хърш, Следвайте Гласове в Взривното устройство под тръбопроводите Северен

...
Автор: Сиймур Хърш, Следвайте Гласове в Взривното устройство под тръбопроводите Северен
Коментари Харесай

Носителят на „Пулицър“ Сиймур Хърш: Американски водолази поставиха взривното устройство под Северен поток, а норвежците го задействаха

Автор: Сиймур Хърш, Следвайте " Гласове " в 
Взривното устройство под тръбопроводите " Северен поток "  е било сложено от американски водолази по време на обучение на НАТО, а е задействано от норвежците. Това Сиймур Хърш - американският публицист, притежател на премията " ".

" Миналото лято водолази от военноморските сили, настоящи под прикритието на обучение на НАТО, известно като Baltops 22, сложиха отдалечено задействани взривни устройства, които три месеца по-късно унищожиха три от четирите тръбопровода на " Северен поток ", твърди Хърш.
Според журналиста президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е решил да извърши бойкот след деветмесечни секрети разисквания с екипа си по национална сигурност. Основният проблем е бил по какъв начин да се прикрият следите и премахнат доказателствата.
Хърш твърди също, че Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на американския водач, е взел участие в подготовката на проекта за бойкот.

В същото време, написа журналистът, Белият дом и Централно разузнавателно управление на САЩ назовават известията за присъединяване на Вашингтон в саботажа на газопровода неистина и небивалица.
 

Сиймор Хърш е американски проверяващ публицист. През 1970 година печели премията " Пулицър " за репортажа си за клането в Сонгми по време на войната във Виетнам. Той е и първият, който оповестява за бруталното отношение на американските военни към иракските пандизчии в пандиза Абу Граиб.
На 26 септември 2022 година бяха открити течове в газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". На идващия ден шведската работа за сигурност потвържди, че наоколо до тръбопроводите е имало детонации. На мястото на случая са открити следи от експлозиви.
 

Руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроса на кореспондента на " " от 22 декември, съобщи, че повредите в " Северен поток " са акт на държавен тероризъм. Той акцентира, че обособени лица или организации не биха могли сами да провеждат бойкот от такова равнище.
На 26 януари по време на послание към Сената заместник-държавният секретар на Съединени американски щати означи, че " администрацията е доста щастлива да научи, че " Северен поток 2 " към този момент е парче метал на дъното на морето ".
На 4 февруари немският основен прокурор Петер Франк призна, че Федерална Република Германия не разполага с доказателства за съветско присъединяване в офанзивите против тръбопровода. Междувременно следствието продължава. Според прокурора материалите, събрани на мястото на случая, ще бъдат предадени за съдебномедицинска експертиза.
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова уточни двусмислената позиция на Германия. От една страна, Берлин непрекъснато акцентира интереса си да проверява събитията на саботажа, до момента в който въпреки това, изказванията на канцлера Олаф Шолц, както и други дейности на немските управляващи, сочат противоположното.
Източници: , 
 
 
 
 
 
 
08 Фев 202350908 Фев 202329108 Фев 202310708 Фев 20238808 Фев 202322108 Фев 2023407КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202355207 Фев 202356705 Фев 202385207 Фев 2023488
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР